Pastiel Nieuws Column: Iedereen heeft het recht om te doen wat hij wil!

Column: Iedereen heeft het recht om te doen wat hij wil!

Achter de gevel van een oude sigarenfabriek in Sneek schuilt een ware verrassing. Culinair podium Lewinski. Eenmaal binnen staan overal authentieke stoelen, banken en tafels. Allemaal met een verhaal. Je voelt je er meteen thuis. Instrumenten sieren het plafond. Kunst her en der. Maar de grootste trots is toch wel het podium, waarop een piano prijkt. Regelmatig treden hier mensen op, van toneel tot aan muziek. Jong zangtalent een opkomend toneel een kans geven. Dát is wat trotse eigenaren Bob Rouwhorst en Barry Diphoorn graag willen.

Een culinair podium

Vijf jaar geleden kwam de voormalige sigarenfabriek in Sneek op Barry haar pad. Via via kwam ze in contact met Bob. Ze hadden vrijwel meteen een klik. Samen hebben ze het concept van Lewinski verder uitgerold. Lewinski is niet in één woord te vatten. Een culinair podium, een authentieke woonkamer, een tweede thuis. Er wordt gezongen en gedanst. En eten kun je er ook. Regelmatig staan ze in de keuken. Want naar muziek luisteren op een lege maag is er bij hen niet bij.

Teamwork

Niet alleen jong muziektalent krijgt een kans bij Lewinski. Bob en Barry werken met een fijn team, waar ze altijd op kunnen rekenen. Ook de 19-jarige Marco maakt sinds een aantal maanden onderdeel uit van het team. Pastiel had Lewinski benaderd. Of ze kandidaat Marco een kans wilden geven. En zo gebeurde het. Hij kon meteen aan de slag als afwasser. In het begin moest hij wel wennen. Op tijd komen bijvoorbeeld, dat bleek best wel lastig te zijn voor Marco. Bob heeft in alle openheid met hem hierover gesproken. En was positief verrast over Marco zijn reactie. Hij begreep dat dit niet kon en nam het gelijk serieus. Marco is iemand die kaders nodig heeft. En hele duidelijke grenzen. En dat geeft Lewinski hem. Samen met de jobcoach van Pastiel.

Doen wat je wilt

Marco zit helemaal op zijn plek. Nu hij eenmaal heeft geproefd aan de horeca wil hij meer. Hij vindt het werk zó leuk dat hij binnenkort wil starten met een koksopleiding. De collega’s zien Marco groeien. Hij is enorm veranderd, in positieve zin. Hij kan goed reflecteren. Bob merkt dat het samenwerken met Marco hem goed doet. Bob wordt er zelf geduldiger van. Ze hebben een goede klik. Ik hoef mij niet aan te passen en kan volledig mezelf blijven, geeft Bob aan. We zijn ontzettend blij met Marco. Iedereen heeft het recht om te doen wat hij wil. En dat is precies wat Marco bij ons doet, sluit Bob vrolijk af.

En dát is waar Pastiel het voor doet. De juiste match vinden tussen werkgever en werknemer. Waarin beiden zichzelf kunnen zijn. En van elkaar kunnen leren.

Publicaties: Dit verhaal is ook gepubliceerd in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.