Pastiel Nieuws Column: Alles op de rit door Pastiel

Column: Alles op de rit door Pastiel

Vanaf zijn 15e is hij al aan het werk. Rients Bokma, 50 jaar jong. Geboren en getogen in Sint Nicolaasga. Hard werken kan hij wel. Hij deinst niet terug voor een uitdaging. Maar vijf jaar geleden gaat zijn eigen metsel- en voegbedrijf na tien jaar failliet. Hij zit diep in de put en komt in de financiële problemen. Meerdere mensen en instanties helpen hem er weer bovenop. Reïntegratiebedrijf Pastiel krijgt Rients z’n leven weer op de rit. En het belangrijkste: hij heeft weer werk. Bij Empatec Meubel in Franeker. Een gouden match!

Dieptepunt

Een grote, zelfverzekerde man zit aan tafel. En praat honderduit. Vrolijk en oprecht. Nog niet heel lang geleden bereikt hij echter een dieptepunt in zijn leven. Na 35 jaar hard werken gaat zijn bedrijf failliet. Hij krijgt geldproblemen en komt op straat te staan. Hij meldt zich bij Het Leger des Heils om zijn uitkering op te gang te krijgen. Vier jaar zit hij in de schuldsanering en bewind voering. Een lang traject en een zware tijd. Maar Rients blijft geloven in een goede afloop. Een dak boven zijn hoofd is het eerste wat hij krijgt. Vanuit de bijstand komt ook Pastiel om de hoek kijken. En helpt hem aan werk en er weer bovenop.

Empatec meubel

Thuis zitten is niks voor Rients. Hij mist de structuur en de mensen om hem heen. Een Pastiel-traject op maat zorgt ervoor dat er precies datgeen gebeurt wat er nodig is voor Rients om weer aan het werk te gaan. Een sollicitatietraining, CV-training, een gesprek met een maatschappelijk werkster en een sportschoolabonnement zijn onderdeel van zijn traject. Ook diverse baantjes in de bouw, de productie en de groenvoorziening zorgen ervoor dat hij weer de nodige structuur krijgt. Maar de uiteindelijke samenwerking met Empatec Meubel lijkt een schot in de roos. Als productiemedewerker meubel voelt hij zich helemaal thuis. En wordt hij op waarde geschat. Hij kan zijn werkervaring volledig inzetten. Fluitend gaat hij naar zijn werk. Dit is zíjn plek. Met een jaarcontract als gevolg!

Positief

Rients zijn leven is weer mooi op de rit. Door zijn traject heeft hij geleerd anders om te gaan met geld. Financieel gaat het de goede kant weer op. Dat is een belangrijke stap. Ondanks alles kijkt hij niet negatief naar de afgelopen jaren. Hij weet wat hij kan en Pastiel en Empatec hebben ervoor gezorgd dat hij uit de problemen is geraakt. Zijn enige wens is gezond te blijven en bij Empatec te blijven. Ik vergeet nooit wat Pastiel allemaal voor mij gedaan heeft. Ik had er niet zonder gekund, sluit Rients positief af.

En dát is waar Pastiel het voor doet: het leven van mensen op de rit krijgen. En precies datgeen doen om hen weer aan het werk te krijgen. Een traject op maat, omdat ieder mens verschillend is.

Publicaties: Dit verhaal is ook gepubliceerd in Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward.

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.