Pastiel Nieuws Bijstandscliënten aan het werk na Dag van de Logistiek

Bijstandscliënten aan het werk na Dag van de Logistiek

Enkele tientallen bijstandsgerechtigden in Noordwest-Friesland kunnen op korte termijn starten met een baan of opleiding in de logistieke sector, dankzij de Dag van de Logistiek op 30 januari in Franeker. 

logistiekEr is veel vraag naar personeel in de logistieke sector, terwijl werkzoekenden een bijstandsuitkering ontvangen. Pastiel, Randstad en de Dienst Noardwest Fryslân organiseerden de Dag van de Logistiek om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. 

Groothandel Foox|Bergsma stelde de locatie in Franeker beschikbaar. Circa 65 deelnemers werden rondgeleid. Ze maakten kennis met logistieke functies als magazijnmedewerker, heftruckchauffeur en vrachtwagenchauffeur. 

Randstad schetste een beeld van de arbeidsmarkt op het gebied van transport en logistiek. Wethouder Boukje Tol: “Een dag als deze biedt kansen om uit de bijstand te komen. En hoewel ze er soms best een drempel voor over moeten, grijpen toch ruim 60 mensen die kans.”

De eerste inventarisatie heeft inmiddels plaatsgevonden: 

  • 20 deelnemers hebben belangstelling voor een baan als chauffeur en zijn uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst.
  • 30 personen hebben interesse voor een ander beroep binnen de logistiek. In de loop van februari volgen verdere afspraken.
  • Overige deelnemers gaan met de Dienst en Pastiel onderzoeken waar hun wensen en mogelijkheden voor werk liggen, al dan niet in binnen de logistieke sector. 

Wilt u ook samenwerken met Pastiel?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.